Çinli hackerlar da SolarWinds zafiyetinden yararlandı

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/3FumCW9tf4UbcdekI7ncpO” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

ABD ve SolarWinds hakkında haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Çinli hackerlar tarafından SolarWinds bulunan ABD kurumuna saldırı yapıldığı haberi geldi. Olayla ilgili araştırma yapan FBI, ABD Tarım Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Ulusal Finans Merkezi’nin etkilendiğini belirledi. Binlerce ABD kamu çalışanının verilerinin tehlikeye atılmış olabileceği aktarıldı.

Çinli hackerlar da zafiyeti kullandı

Rusya destekli olduğu belirtilen ve toplamda 18 bin kuruluşun etkilendiği belirtilen saldırıyla birlikte Çinli hackerlarında aynı yöntemi kullandığına dair deliller olduğu kaydedildi.

Çinli hackerların toplamda kaç adet kuruma sızdığı henüz bilinmiyor. Ancak kullanılan ve araçların, Çinli hackerlar tarafından daha önceden ABD’ye alan saldırılardaki araçlarla aynı olduğu belirtiliyor.

Çin ise saldırıların ‘karmaşık bir teknik sorun’ olduğu ve iddiaların kanıtlarla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Çin’in her türlü siber saldırıya ve siber hırsızlığa karşı kararlı mücadele ettiği aktarıldı.

SolarWinds ise ikinci kez aynı şekilde saldırı yapıldığı ve bir müşterisinin farkında olduğunu belirtti. Ancak saldırıyı düzenleyenlerin kim olduğuna dair kesin kanıtın olmadığı aktarıldı. Söz konusu zafiyeti kapatmak için de geçtiğimiz aralık ayında güncelleme yapıldığı belirtildi.

Habere konu olan kurumun ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD İçişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanlığı ve FBI çalışanlarının bordroları için çalıştığı aktarıldı. Yaşanan tehlikenin ciddi seviyede olabileceği kaydedildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.