Hollandalı KOVID-19 hastalarının verileri satışa çıkarıldı

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/53smGw44mkMsHoGsN2Sv8w” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

KOVID-19 odaklı siber güvenlik haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi gelen haberde de Hollanda Sağlık Bakanlığı’nın KOVID-19 sistemine sızan kişiler Telegram, Snapchat ve Wickr üzerinden verileri sattı. İki şahsın da kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığı duyuruldu.

Bir kişinin verisi 50 euro

Söz konusu olay, adı geçen sosyal medya platformlarında Hollandalı vatandaşların verilerinin satıldığına dair reklamların görünmesiyle ortaya çıktı. Reklamlarda verilerin olduğunu gösteren ekran görüntüleri gösterildi.

Söz konusu verilerin hacklenen Hollanda Belediye Sağlık Hizmeti (CoronIT) üzerinden çalındığı belirtildi. Çalınan verilerde de Hollandalı vatandaşların KOVID-19 testleri ve tedavi bilgileri gibi detaylar bulunuyor.

Çalınan verilerin, kişi başına 30 euro ile 50 euro arasında değişen fiyatla satıldığı aktarıldı. Ayrıca satılan verilerde adres, e-posta, telefon numarası, doğum tarihi ve Hollanda sigorta numarası gibi bilgilerin olduğu da kaydedildi.

Olayın öğrenilmesinin ardından 24 saat içinde iki kişi yakalandı. Yakalanan iki kişinin de Hollanda’da olduğu, 24 ve 21 yaşlarında olduğu belirtildi. İki şahsın bilgisayarına da el koyulduğu aktarıldı. Her iki şahsın da verilerin çalındığı Hollanda Belediye Sağlık Hizmetinin çağrı merkezinde çalıştığı belirtildi. Böylelikle çalışanların Hollanda hükümetine bağlı sistemlere erişebildiği aktarıldı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.