İsveç, Türkiye’ye heyet gönderecek

Ukrayna savaşının ardından güvenlik endişeleri taşıyarak NATO’ya üye olma çabalarını artıran İsveç, Türkiye’nin desteğini almak için kolları sıvadı.

İsveç, NATO’ya girme konusunda Türkiye’nin desteğini almak için diplomatlardan oluşan bir heyeti Türkiye’ye gönderecek.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, diplomatik bir heyetin Türkiye’ye gideceğini doğruladı. Linde yaptığı açıklamada, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti’sinin İsveç’in NATO’ya başvuru kararını değerlendirmek için çok yakında Ankara’ya bir heyet gönderileceğini kaydetti.

İsveç Dışişleri Ann Linde: PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyoruz -  15.05.2022, Sputnik Türkiye

Linde, İsveç’in NATO’ya girme yönündeki kararına tepki gösteren Rusya hakkında da bir değerlendirmede bulundu. Bakan Linde, açıklamasında Rusya’nın havsa sahalarını ihlal ettiğini, kendilerinin Nazi olduğuna dair dezenformasyon kampanyaları yaptıklarını söyleyerek siber saldırıların artırılacağına ve sınırlarında bir hareketlilik yaşanacağına dikkat çekti.

İsveç NATO konusunda Türkiye’nin desteğini almak istese de uyması gereken bazı önemli hususlar bulunuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda, Linde ile bir araya gelerek bu konunun önemine dikkat çekti. Bakan Çavuşoğlu Bakanlar toplantısında Linde’ye İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG’ye çok açık destek verdiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

 “Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke açıkça PKK/YPG’ye, her gün bize saldıran askerlerimizi, polisimizi şehit eden, sivillerimizi şehit eden terör örgütüne destek vermemeleri gerekiyor.”

Terörün Türkiye’nin kırmızı çizgisi olması dolayısıyla, terör örgütü PKK/YPG’ye destek veren İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi konusunda yoğun bir diplomasi trafiği yaşanması bekleniyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.