Binalardaki siber tehditlere dikkat

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/6tExwz1pxYgk1g5nAUQUsm” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

İnternette arta siber tehditlere benzer durumların fiziki alanda da yaşanılabileceği birçok kez uzmanlarca belirtiliyor. Özellikle akıllı bina ve ev sistemlerinin söz konusu tehdit altında olduğu kaydedildi. İş merkezlerinde de kullanılan güvenlik kameraları ve benzeri donanımların saldırılara maruz kaldığı aktarıldı.

Akıllı binalar da risk grubunda

Uzmanlara göre birçok ülkenin en önemli kaynakları olarak altyapı ve üstyapı tesisleri gösteriliyor. Bu sistemlere yapılacak olan siber saldırılar sonrasında da büyük zararların yaşanabileceği aktarılıyor.

Günümüzde internet, savunma sanayii ve teknoloji en çok konuşulan ve merak edilen alanlar arasında bulunuyor. Ancak bu türlere ait geliştirmelerin de bir bina içinde yapıldığını unutmamak gerekiyor. Bu sistemlere ait güvenlik kameraları, düşman ve rakip unsurlar için elde edilebilecek en iyi istihbaratın kapısı olarak görülüyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.