ABD’den Rus siber saldırısı için açıklama geldi

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/1dAmkFABrodqPLXFayMnVp” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

ABD hükümeti, gündem olan siber saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Açıklamada saldırının önemli ve devam eden bir saldırı olduğu da belirtildi. Konuyla ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (ODNI) tarafından, 16 Aralık’ta yayınlanan bildiride “gelişen bir durum” olduğu aktarıldı. Durumun anlaşılması için çalışmaya devam edildiği belirtildi.

“Önemli ve devam eden saldırı”

Konuyla ilgili çalışılması için Siber Güvenlik Koordinasyon Grubu oluşturuldu. Grubun yapacağı çalışmayla, hükümetin atacağı adımların belirleneceği aktarıldı.

Ulusal Güvenlik Teşkilatı, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve FBI yetkililerinin 16 Aralık’ta Kongre’ye brifing verildiği belirtildi. Senatör Dick Durbin bir kanala verdiği demecinde, “Bu Rusya’nın ABD’ye başlattığı bir sanal savaşın ilanıdır. Bunu ciddiye almalıyız.” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien tarafından Avrupa gezisinin yarıda kesildiği ve Washington’a dönerek saldırıyla ilgili çalışmalara katıldığı aktarılıyor.

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği ise 14 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Rusya’nın siber alanda operasyonlar yürütmediğini belirtti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.