Kartlarda biriken puanlar hackerların hedefinde

Kullanıcıların kredi kartlarını hedef alan saldırılar durmaksızın devam ediyor. Siber güvenlik firması ESET tarafından yayınlanan bilgilere göre, kartlarda biriken puanlar da hackerlar tarafından hedef alınıyor. Özellikle konaklama, seyahat ve perakende sektörleri hedef alınarak yapılan saldırılarda sadakat puanları ve kullanıcıların kişiler bilgileri çalınıyor.

Kullanıcıların alışveriş yapmasını teşvik etmek amacıyla yapılan kampanyalar, kullanıcılara puanlar kazandırıyor. Bu puanlar da başka alışverişlerde para yerine kullanılabiliyor. Bu kullanım da hackerların dikkatini çekmiş durumda.

Puanlar dikkat çekici kazanç olabilir

Kullanıcıların bu puanları riskli olarak görmemesi hackerların da dikkatini çekmiş durumda. Kullanıcılara ait sadakat programlarına ait hesapların güvenliği, banka hesap güvenliği kadar önemsenmiyor. Bu da hackerlara daha kolay erişebilmek imkanı sağlıyor.

Sadakat programlarında kullanıcılara ait özel bilgiler bulunabiliyor. Bu bilgiler de hackerlar tarafından kullanılıyor ya da yasal olmayan yollarla satışa çıkarılıyor.

Örnek olarak da otellerde kullanılan programlar gösterildi. Otelde konaklayacak kişilerin daha üst sınıf oda ve kullanımını sağlayacak olan puanların, 850 dolara varan fiyatla satışa çıktığı söyleniyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.