Facebook, TikTok’a rakip oluyor

Sosyal medya devi Facebook, kısa video paylaşım platformu TikTok’a rakip olmaya hazırlanıyor.

Amerika merkezli teknoloji şirketi Facebook’un Ar-Ge ekibi NFE, rap sevenler için yeni bir kısa video uygulaması başlattı. Facebook’un test aşamasında olduğu uygulaması, TikTok ile benzer özellikler barındırıyor.

Facebook’un yeni uygulaması BARS, profesyonel şekilde oluşturulmuş ritimleri kullanarak kullanıcıların yeni rap şarkılar yapmasını ve yaptıkları şarkıların paylaşımının hızlı ve kolay olmasını sağlayacak.

Klasikleşen kısa video paylaşım platformlarının aksine Facebook, yeni uygulamasını kullanıcıların rap tarzında video içerikleri oluşturmak için özel olarak tasarladı. BARS ile çekilen videoların uzunluğu en fazla 60 saniye uzunluğunda olabilecek ve kullanıcılar bu videoları çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşabilecekler. Ar-Ge ekibinin geliştirdiği uygulamada başka kullanıcılarla da karşılıklı olarak serbest stil rap söylenebilecek bir meydan okuma modu da yer alıyor.

Facebook’tan yapılan açıklama ile BARS’ın rap yapanların ekipman ve prodüksiyon için çok fazla para harcamadan rap müziği üretmesini kolaylaştıracağı ve uygulama ile profesyonelce oluşturulmuş ritimlerden birini seçerek şarkı sözleri yazılabileceği belirtilirken otomatik olarak önerilen kelime ipuçları ile meydan okuma moduna ve serbest stile geçilebileceği bilgilerine de yer verildi.

Sosyal medya devinin çıkarttığı uygulamanın şimdilik Apple’ın ABD App Store’undan indirilebileceği ve sınırlı sayıda IOS kullanıcısı tarafından erişilebilir durumda olduğu açıklandı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.