TikTok "challenge"ları bir can daha aldı

İtalya’da 10 yaşındaki bir kız çocuk TikTok challenge için girdiği iddia sonucu hayatını kaybetmişti. Sosyal medya uygulamasına soruşturma açılmasının ardından bir olay da Pakistan’da yaşandı. İtalya’daki olayın tam tersi bir olay yaşanan Pakistan’da bu sefer TikTok gösterisi için raylarda yürüyerek film çeken genç bir adama tren çarptığı. Trenin çarptığı adam ne yazık ki hayatını kaybetti.

Geçen hafta yaşanan olay Pakistan’ın Ravalpindi şehrinde meydana geldi. Pakistan yerel kurtarma ajansı yetkilisi Raja Rafaqat Zaman yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki Hamza Naveed’in bir arkadaşını filme alırken rayların yanından yürüdüğünü belirtti. Yetkili, trenin hareket etmesi esnasında genç adamın demiryolunda yürümeye devam ettiğini ve videoya poz verdiğini anlattı. Zaman, kurtarma ekiplerinin, gencin amacının TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında gösteri yayınlamak olduğunu aktardıklarını belirtti.

TikTok birçok ülkede olduğu gibi Pakistan’da da oldukça yaygın duruma gelmiş konumda. Gençler kendi aralarında değişik selfiler çekip çılgın videolar yaparak bunlar üzerinden girdikleri iddialar sonucu sosyal medya platformlarında fenomen olma amacındalar. Maalesef birçok genç sosyal medya uygulamalarında (Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat vb.) popüler olmaya çalışırken girdikleri iddiaların sonucu canlarından oluyorlar.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.