Elon Musk’tan "patlayan roket" açıklaması

Çarşamba günü SpaceX’in Starship SN8 roketi, test uçuşunu tamamlarken patladı. Bu olumsuz bir gelişme gibi görülse de SpaceX şirketinin sahibi Elon Musk olumlu paylaşımlarda bulundu. Elon Musk test esnasında Twitter hesabı üzerinden “Mars, işte geliyoruz” paylaşımı yapmıştı. Buna ek olarak Elon Musk, SpaceX’in test uçuşunu canlı olarak yayınladığı gönderisini alıntılayarak patlamayla ilgili açıklama yaptı.

“Mars’a açılan kapı”

Chaospin tarafından yapılan habere göre, yüksek irtifa testinde her şey yolunda gitseydi ve Starship SN8 Teksas’taki üsse geri dönerken patlamasaydı bu test rekor kıran bir iniş manevrası olacaktı. Elon Musk konuyla ilgili “Desteğiniz için teşekkürler Güney Teksas! Bu, Mars’a açılan kapıdır.” şeklinde paylaşım yaptı.

İhtiyaç duyulan veriler alındı

Farklı bir paylaşımında SpaceX ekibini tebrik eden Musk, ihtiyaç duyulan bütün verilerin yapılan test ile elde edildiğini yazdı. 

Aynı zamanda SpaceX şirketinin internet sitesinden yapılan açıklama da Musk’ın paylaşımlarıyla paralel bir çizgide oldu. Açıklamada, “Cameron County ve ötesindeki çabalarımızı destekleyen bütün yerel halka teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı. Şirketin basın açıklamasında SpaceX ekibi tebrik edildi ve sırada Starship SN9 roketinin olduğu belirtildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.