Rus ordusu Okhotnik SİHA alımını hızlandırmak istiyor

SİHA’ların sahadaki önemi gittikçe artarken Rusya, üzerine çalıştığı SİHA’lardan en yakın zamanda faydalanmak istiyor.

Voennoe.rf’nin haberine göre Askeri-Sanayi Komisyonu yönetim kurulu üyesi Sergey Smirnov, Savunma Bakanlığı’na, isteklerine uygun bir  formül sunulduğunu söyledi. Daha önce Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Okhotnik SİHA’ların orduya ilk teslimatlarının 2024 yılında gerçekleşeceğini açıklamıştı. Smirnov ilk Okhotnik SİHA’nın zaten test uçuşlarını tamamladığını ifade ederken Novosibirsk Havacılık Fabrikası’nda statik testler ve uçuş testleri için çeşitli örneklerin de üretildiğini hatırlattı. 

2011 yılında Suhoy şirketi, S-70 Okhotnik SİHA’ların geliştirilmesine başladı. SİHA ilk uçuşunu 7 Ağustos 2019’da gerçekleştirdi ve bu uçuşta havada 20 dakikadan fazla kaldı. SİHA’nın 2020 yılındaki testlerde ilk kez silah kullanacağı açıklandı. Ocak 2021’de, uçuş testlerinin bir parçası olarak Okhotnik, Ashuluk eğitim sahasında bir kara hedefini bombaladı. S-70 Okhotnik SİHA, beşinci nesil Su-57 avcı uçağının teknolojileri kullanılarak geliştirilmiş bir ürün olduğu için Rusya’nın Ohotnik’ten beklentisinin oldukça yüksek olduğu kaydedildi.

Açık kaynaklara göre, Okhotnik’in uzunluğu 19 m ve kanat açıklığı 14 m. Aracın kalkış ağırlığı 20 ton ve maksimum hız yaklaşık 1000 km/s. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.