Instagram’ın çocuk kullanıcıların verilerini işleyişi soruşturuluyor

18 yaşından küçüklerin telefon numaralarını ve e-posta adreslerini açık hale getirmeyi de kapsayan aktiviteler ile Instagram’ın çocukların kişisel verilerini koruyamadığı, ilgili raporlarda belirtildi. Facebook ise iddiaların yalan olduğunu ve DPC ile birlikte çalıştığını belirtti.

2018 yılında yürürlüğe giren AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) altında Avrupa Birliği’nin öncü düzenleyicisi DPC konumunda. ABD merkezli büyük teknoloji şirketlerinin bir kısmı İrlanda’da merkez ofis sahibi.

BBC News tarafından yapılan habere göre, DPC bireylerin internet üstündeki mahremiyetini korumak ile yükümlü. Kuralların uygulanmadığı durumlara ise DPC büyük para cezaları verme gücüne sahip.

Facebook’un çocukların kişisel verilerini işleyebilmesini sağlayacak yasal temellere sahip olup olmadığı DPC tarafından araştırılıyor. DPC aynı zamanda Instagram’ın çocuklar için yeterli koruma ve kısıtlama sağlayıp sağlamadığını da araştırıyor. İnstagram profilleri ve hesap ayarları konusunda Facebook’un GDPR koşullarına bağlı olup olmadığı ise DPC tarafından araştırılan başka bir konu.

DPC yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre İrlanda ve Avrupa’da İnstagram büyük çoğunlukla çocuklar tarafından kullanılıyor. İnstagram’ın çocukların kişisel verilerini işlemesi ile alakalı araştırma gerektiren şikayetlerin DPC tarafından takip edildiği belirtildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.