Mısır, Akdeniz’deki yeni deniz üssünün açılışını yaptı

Mısır’ın Libya sınırına yakın Akdeniz’deki yeni stratejik deniz üssünün açılışı, Mısır Cumhurbaşkanı Aldülfettah es-Sisi tarafından yapıldı. 

The Defense Post’un haberine göre yeni üs ile Mısır’ın kuzey ve batı cephesini güvence altına almak, ekonomik gücünü ve deniz taşıma yollarını korumak gibi hedeflere ulaşmak amaçlandı. Bunun yanı sıra muharebe kuvvetlerinin kullanılmasıyla deniz güvenliğinin artırılması da belirlenen hedefler arasında bulunuyor.

3 Temmuz Deniz Üssü isimli yeni üssün adını, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz 2013 tarihinde devrilmesine ithafen bu ismi aldığı aktarıldı. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Radi konuya ilişkin açıklamasında, “3 Temmuz Deniz Üssü, Mısır’ın Akdeniz’deki en yeni üssü. Ülkenin stratejik öneme sahip kuzey ve batı tarafında güvenliğini sağlamaktan, ekonomik zenginliklerini korumaktan, deniz sevkiyatlarının yapıldığı rotaları güvence altına almaktan ve kara birimleri, denizaltılar ve hava güçlerinden oluşan muharebe timlerini kullanarak deniz güvenliğini korumaktan sorumlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanı ise yeni açılan üssün, Mısır’ın silahlı kuvvetlerini modernize etme konusundaki artan yeteneğinin bir göstergesi olduğunu söyledi ve yeni üssün bir “barış ve kalkınma” mesajı verdiğini iddia etti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.