Rus Checkmate, ihracat listesinde ilk sırada yer aldı

Rusya askerî ihracat şirketi Rosoboroneksport, 2021 yılında yabancı müşterilere sunulan beş yeni yerli silah türünü açıkladı.

Buna göre ilk sırayı 5’inci nesil hafif avcı uçağı Checkmate aldı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre Rosoboroneksport’un Genel Direktörü Aleksandr Miheyey yaptığı açıklamasında, “2021 yılında yabancı müşterilere sunulan ilk 5 ihracat örneği arasında, MAKS ve Dubai Airshow’da sergilenen Checkmate hafif taktik uçağı, Rusya ve yurt dışında tanıtımı yapılan Orion E keşif ve saldırı insansız hava aracı (SİHA), çok namlulu roketatar sistemi TOS-2, Kalaşnikof AK-19 ve S-350E Vityaz uçaksavar füzesi sistemi yer aldı.” ifadesine yer verdi.

2021’de küresel silah piyasasının pandemi şartlarına büyük ölçüde adapte olduğunu söyleyen Miheyev, Rosoboroneksport’un 17 uluslararası sergiye katıldığını ifade etti.

Rostec bünyesindeki Suhoy Tasarım Bürosu tarafından geliştirilen Checkmate savaş uçağı, ilk kez MAKS-2021 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nda görücüye çıkmıştı.

Checkmate

Kendini radarlardan gizleyebilen tek motorlu Checkmate; ses hızının 2 katı hıza ulaşabiliyor. Checkmate’in menzilinin 3 bin km olduğu ve 7 bin 400 kg cephane taşıyabileceği ve karada, denizde ve havada aynı anda 6’ya kadar hedefi vurabileceği belirtiliyor.

Amerikan F-35 Lightning II ve İsveç yapımı JAS-39 Gripen ile rekabet edeceği ifade edilen jetin fiyatınınsa 25-30 milyon dolar aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.