Güney Kore yeni hava savunma sistemini aldı

Güney Kore ordusunun, AAGW (Anti-Aircraft Gun Wheeled Vehicle System) adı verilen ilk uçaksavar savunma sistemini aldığı bildirildi.

Defence Blog sitesinde yer alan habere göre Güney Kore yerel medyası, Savunma Tedarik Programı İdaresi’nden (DAPA) bir rapora atıf yaparak söz konusu bilgiyi aktardı.

Yeni AAGW, Vulcan hava savunma sisteminin yerini alacak şekilde tasarlandı. DAPA, 2019’da geliştirilen yeni silahın; ülkenin Kara, Hava Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri’nin 40 yılı aşkın süredir kullandığı 20 mm’lik topların yerini alacağını söyledi. 

Hanwha Defence bu sistemin geliştirilme amacını; müttefik kuvvetlerin ilgi alanlarını savunmak ve aynı zamanda dost hareketli birlikleri, düşman uçaklarının alçak irtifa saldırılarına karşı savunmak  olarak açıkladı.

Yeni silahın atış menzili 3 kilometre, mevcut silahlardan 1,2 kilometre daha uzun. Ayrıca gündüz ve gece hedefleri takip etme ve alçaktan uçan hedeflerden gelen tehditlere karşı koyma yeteneğine sahip. Güney Kore ordusu, yeni silahları 2031 yılına kadar aşamalı olarak üç silahlı servise yerleştirmeyi planlıyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.