Devlet hesaplarına getirilecek olan etiketlerle kullanıcıların, hesabın bir devletin yönetim organına ait olup olmadığını kesin olarak anlaması amaçlanıyor.
İlk aşamada belli ülkelere getirilecek
Yenilik aktif olarak kullanılmaya başlandığında, bütün ükelerde eş zamanlı olarak faaliyete geçmeyecek. Özelliğin şimdilik Çin, Rusya, Fransa, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanılacağı belirtildi. Bu durumun ilk zamanlar için böyle olacağı, ilerleyen dönemlerde kullanım yelpazenin genişleyeceği de söylendi.
Yeniliğin amacı daha bilinçli kullanım sağlamak
Twitterın bu yenilikteki hedefinin, kullanıcıların daha bilinçli takip sağlamasına imkan vermek olduğu biliniyor. Bütün kuruluşlara değil daha çok üzerinde ihtilaf olan, tartışmalara sebep olan devlet hesaplarında yeni etiket özelliğinin kullanılacağı düşünülüyor. Örneğin Rusya Dış İşleri Bakanlığı’nın hesabında etiket varsa, Rusya Hazine Bakanlığı’nın etiketi olmayacak.
Resmi haber kaynakları da etiketlenecek
Twitter devletlerin medya yayın organlarını da etiketleme kararı aldı. Resmi olduğu teyit edilen haber kaynakları, Twitter tarafından etiketlenecek. Aynı zamanda devletlerin resmi haber tweetleri artık önerilenler arasında yer almayacak. Resmi medya yayın organı kategorisine, editöryal bağımsızlığı olan fakat hükümet yanlısı haber kaynakları bu etiket yeniliğine dahil edilmeyecek.
Twitter ilk değil
Bundan önce Twitter, haber kaynaklarının reklam alma yoluyla kullanıcılara erişmesine son vermişti. Şimdiki adımda bu hesapların ön plana çıkmasını tamamen engellemek istiyor. Henüz bununla ilgili planın ayrıntıları bilinmiyor. Twitter’dan önce Facebook ve Youtube da bu tür bir uygulamaya gitmişti. Twitter’ı bu konuda özgün kılan atılımı ise devletlerin medya organlarının artık önerilenler arasında olmayacak olması oldu.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi