SAHA Expo tüm hızıyla devam ederken Türk savunma sanayiinin en önemli isimleri de yaptıkları açıklamalarla Türkiye’nin sektördeki gelecek vizyonunu açıklıyor.
“Savunma Sanayiinde Küresel Etkinlik ve Teknolojik Derinlik Yol Haritası” adı altında düzenlenen panelde konuşan Temel Kotil, küresel boyutta Türkiye’nin nasıl konumlanması gerektiğini açıkladı.
“Akıncı Tüneli 2022’nin sonunda çalışmaya başlayacak”
TUSAŞ Genel Müdürülüğü’ne başladığı günlerden bu yana sektöre bakış açısını anlatan Kotil, “Öncelikli olarak bulunduğumuz şirketin altyapı problemlerini çözmeyi hedefleyerek çıktığımız yolda yoğunluğumuz, ihtiyacımız olan tesisleri karşılamak oldu. Devam eden süreçte hedeflerimize ulaşmaya başladık. Mesela şu anda Avrupa’nın ikinci önemli rüzgar tünelini yapıyoruz. İnşallah 2022’nin sonunda çalışmaya başlayacak. Avrupa’nın en önemli rüzgar tüneli Hollanda-Almanya ortak yapımı bir tüneldi şimdi Ankara’daki Akıncı Tüneli onlara alternatif olacak. Ben TUSAŞ’ta göreve başladığımda bu projelerin planlamasını yapmıştım fakat bu projelerin birçoğu düşündüğümden daha fazla vakit aldı.” dedi.
“Türkiye’nin potansiyelini açmamız lazım”
Savunma sanayiinde insan kaynağının önemini anlatan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Biz bir savunma sanayii şirketi olarak her yaptığımız işi Ar-Ge olarak görüyoruz. Bunun sebebi ise; savunma sanayiinin sürekli gelişen ve yenilenen bir sektör olması. Yaptığımız hiçbir ürün sadece ürün olarak kalmıyor. Örneğin F-16’nın Block 30 modeli ile Block 70 modeli arasında dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Yani sistemler yerinde durmuyor, gelişmeye devam ediyor.
Bizim savunma sanayii ve teknoloji şirketleri olarak Türkiye’nin potansiyelini açmamız lazım. Sektörde en önemli kısım insan gücüdür ve bizim insan gücünü geliştirmemiz gerekiyor. Vazifemizin bize yüklediği en önemli sorumluluk bu.” ifadelerini kullandı.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi