Rusya Ka-52 helikopterlerini Vikhr-M füzeleri ile donatıyor

Rus Hava Kuvvetleri Komutani Sergey Surovikin Army-2021 askeri forumunda, Ka-52 saldırı helikopterlerinin Vikhr-M tanksavar füzeleri ile donatılmasının planlandığını söyledi.

The Defense Post sitesinde yer alan habere göre proje, gelecek yıl başlayacak. Forumda bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’nin uçak ve silah sistemlerini inceledi. Haberde Ka-52’lere yönelik yükseltmenin, Şoygu tarafından zorunlu kılındığı belirtildi. Bahsedilen yükseltmenin odak noktasının ise atış menzili dışındaki bir düşmanın etkisiz hale getirilmesi olduğu aktarıldı.

Haziran ayınca Rus savunma sanayii şirketi Kalaşnikof, Vikhr lazer güdümlü tanksavar füze testlerinin başarıyla tamamlandığını duyurmuştu. Testler Rusya Hava Kuvvetleri ve Kamov Tasarım Bürosu’yla birlikte yapılmıştı. Testler sırasında Kamov Ka-52 “Alligator” keşif ve taarruz helikopterinden 22 füze fırlatılma işlemi gerçekleştirilmişti.

Ka-52 saldırı helikopteri, Ka-50’nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak tasarlandı. Progress Arsenyev Havacılık tarafından üretilen her iki helikopter de 2 mürettebat üyesi taşıyabiliyor. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.