Çin’in nükleer kapasitesi artış gösteriyor

Çin nükleer teknoloji ve nükleer silah kapasite artışı yolunda adımlar atmaya devam ediyor.

Insider sitesinde yer alan haberde Çin’in nükleer kapasite artışını ortaya koyan bilgilere yer verildi. Amerikan Bilim Adamları Federasyonu (Federation of American Scientists, FAS) tarafından hazırlanan bir çalışmaya göre Çin, ülkenin sıklıkla gündeme gelen Sincan eyaletindeki bir çölde 110 siloyu barındırabilecek nükleer silo ağı inşa ediyor.

Uzmanlar uydu görüntülerinden tamamlanmış 14 adet silo ile yeni siloların inşaatı için hazırlanmış bir alan keşfettiler. Söz konusu nükleer siloların genel manada nükleer silah taşıma kabiliyetine sahip kıtalararası balistik füzelerin (Intercontinental Ballistic Missiles, ICBMs) muhafazasında kullanılması çeşitli endişeleri de beraberinde getirdi.

FAS’taki araştırmacılar, Yumen ve Hami bölgelerindeki silo inşaatlarının Çin nükleer cephaneliğinde şimdiye kadarki en önemli genişlemeyi oluşturduğunu ifade ediyor. Öte yandan Çinli uzmanlar ise bahsi geçen teknolojilerin modasının geçtiğini vurgulayarak nükleer üssün inşaatına yönelik keşfe dair iddiaları reddediyor.

Çalışmanın devamında, siloların tamamen füze ile dolu olması durumunda, Çin ICBM’lerinin füze başına üç adet savaş başlığından hareketle 875 savaş başlığı taşıyabileceği ifade edildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.