Suudi Donanması’nın dördüncü Avante 2200 korveti suya indirildi

Suudi Kraliyet Donanması, yeni gemilerle güçleniyor.

Naval News’in haberine göre İspanyol Navantia Tersanesi tarafından Sarwat Projesi kapsamında Suudi Donanması için üretilen dördüncü korvet ”Jazan” (Avante 2200) törenle suya indirildi. Proje kapsamındaki toplam beş gemiden dördüncüsü olan Jazan korvetinin suya indirilme törenine Suudi Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Fahad Bin Abdullah Al-Ghofaily, İspanyol Donanması’ndan Amiral Antonio Martorell, SEPI Başkanı Belen Gualda ve Navantia Başkanı Ricardo Dominguez katılım sağladı.

Törende konuşan Suudi Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Al-Ghofaily, Sarwat projesinin önemine vurgu yaparak, ”Suudi Kraliyet Deniz Kuvvetleri’miz bu tür önemli projeler sayesinde iddialı hedeflerine adım adım yaklaşıyor.” ifadelerini kullandı.

İspanyol Donanması’ndan Amiral Antonio Martorell ise, ”Bu proje ve ürünleri, İspanya’nın gemi inşa sektöründeki kapasitesini ve teknolojik yeniliklere bağlı güçlü duruşunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Jazan (Avante 2200) korveti 104 metre uzunluğa ve 102 kişilik mürettebat kapasitesine sahiptir. Maksimum 27 knot hıza ulaşabilen korvet, 21 günlük erzak taşıyabilmektedir.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.