Rusya yeni uçağıyla İngiltere’ye gözdağı verdi

Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı MAKS-2021’de tanıtılacak olan yeni Rus uçağı, tatbikatlarında İngiliz muhribi Defender’ı andıran bir gemiyi hedef olarak kullandı.

İzvestiya’nın haberine göre, Rus savunma devlet şirketi Rosteh’in Facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafta deniz üzerinde uçan yeni uçağın bir bölümünün fotoğrafı yer aldı. Uçağın altında yeni bir tür optik radar istasyonu dikkat çekti ve aynalı panellerde İngiliz muhribi Defender’a benzeyen yabancı bir geminin yansımasının görünmesi büyük ses getirdi. Paylaşılan fotoğrafın başlığında ise “Görüşürüz.” yazıldı.

Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı MAKS, 20-25 Temmuz 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Önde gelen Rus uçak üreticilerinin ve çok sayıda yabancı şirketin MAKS’e katılım sağlayacakları açıklanmıştı. İlki 1993 yılında gerçekleştirilen MAKS fuarı, her 2 yılda bir düzenleniyor ve hem Rusya’dan hem de tüm dünyadan katılımcılara ev sahipliği yapıyor.

23 Haziran’da Karadeniz’de Kırım yakınlarından geçmekte olan İngiliz gemisi Defender, 20’den fazla Rus jeti ile iki sahil koruma gemisi tarafından takibe alınmış ve bu olay iki ülke ilişkilerinde tansiyonu oldukça yükseltmişti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.