Hindistan’ın Bayraktar TB2 kaynaklı Pakistan endişesi

Hindistan medyası, bir süredir Türk SİHA’larının Libya ve Azerbaycan’daki ‘’oyun değiştirici’’ rolü üzerine haberler yapıyor. Pakistan’ın da Bayraktar TB2 alacağını iddia eden Hint medyası, Hindistan ordusunun bu durum karşısında ne kadar hazır olduğunu sorguluyor.

EurAsian Times’da ‘’Çin ve Türkiye tarafından desteklenen Pakistan’ın ‘drone gücü’ Hindistan’ın başını ağrıtabilir’’ başlıklı bir analiz yazısı yayımlandı. Özellikle Türk SİHA’ları üzerinde durulan yazıda, Bayraktar TB2’lerin düşük maliyetli ancak cephede tüm dengeleri değiştirici kabiliyetlere sahip olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Yazıda, Pakistan’ın Türkiye’den Bayrakar TB2 satın almak için harekete geçtiği iddia edilirken her iki ülkenin sahip olduğu güçlü savunma bağları göz önünde bulundurulunca spekülasyonların yakında bir gerçeklik haline gelebileceği belirtildi.

Bayraktar TB2’ler için, ‘’Azerbaycan ve Suriye örneğinde olduğu gibi Rus Pantsir ve S-300 hava savunma sistemleri gibi modern savunma sistemlerini dağıtabilir’’ ifadeleri kullanıldı.

Hem Çin hem de Pakistan bölgede SİHA yeteneklerini güçlendirirken, Hindistan henüz sınır hattına İsrail ve ABD’den kiraladığı hava unsurları ile gözetim ve keşif faaliyetleri yapmaktan öteye geçemedi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.