Polonya, Siber Uzay Savunma Kuvvetleri’ni kurdu

Polonya ordusu, siber güvenlik alanında da düzenlemeye gitti.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak 8 Şubat’ta savunma bakanlığı tarafından düzenlenen ”Yeni Siber Güvenlik Çağı Konferansı”na katılım sağladı.

Bakan Blaszczak Polonya ordusunun savunma yeteneklerini sürekli olarak güçlendirdiğini ve 2016’da Varşova’da düzenlenen NATO Zirvesi sırasında siber güvenlik öncelikli hale getirildiğini vurgulayarak, ”Siber uzayda güvenliği sürekli olarak güçlendiriyoruz. Bugün Siber Uzay Savunma Kuvvetleri Komutanlığı’nı kuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Blaszcak son dönemde gündemde olan Rusya’nın Ukrayna sınırına yönelik askeri yığınağına da değinerek, ”21. yüzyılda siber saldırıların siyasetin aracı haline geldiğini ve söz konusu saldırıların komşumuz Rusya tarafından da kullanıldığının farkındayız. Bu nedenle, yeni kazanılan siber güvenlik komutanlığı, Polonya Silahlı Kuvvetleri için temel ve kilit nitelik taşıyacaktır.” dedi.

Siber Uzay Savunma Kuvvetleri Komutanlığı’na Polonya ordusundan Orgeneral Koral Molenda atandı.

Haziran 2021’de Polonya Hükümeti yazılı olarak yaptığı açıklamada, ülkedeki üst düzey yetkililerin, bakanların, milletvekillerinin ve devlet kurumlarının Rusya merkezli siber saldırılara maruz kaldığını açıklamıştı. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.