Lockheed Martin ve ABD ordusundan GÇNR anlaşması

ABD ordusu, Güdümlü Çok Namlulu Roketatar Sistemi (Guided Multiple Launch Rocket Systems, GMLRS) ile kullanılabilecek roketler ve bu roketler ile ilişkili başka ekipmanların üretilmesi için Lockheed Martin ile bir anlaşma yaptı. Lockheed Martin ve ABD ordusu arasında yapılan anlaşmanın değerinin 1,1 milyar dolar değerinde olduğu aktarıldı.

Lockheed Martin tarafından duyurulan anlaşmaya göre şirket, 9 bin adetin üstünde roketatar sistemleri ile kullanılabilecek alternatif harp başlığı roketinin yanında, 2 bin adetin üstünde eğitim amaçlı kullanılmak üzere düşük maliyetli menzili düşürülmüş roket üretecek. Anlaşmanın içeriğinde aynı zamanda Lockheed Martin’in orduya lojistik destek sağlaması da yer alıyor.

Çok namlulu roketatar sistemleri, her hava koşulunda kullanılabilen ve hızlı bir şekilde savaş düzenine uygun halde konumlandırılabilen bir sistem olarak öne çıkıyor. Lockheed Martin tarafından üretilen çok namlulu roketatar sistemleri, aynı zamanda yaygın olarak kullanılmakta olan diğer silahlara göre daha uzak mesafelere hassas saldırılarda bulunabiliyor. Lockheed Martin aynı zamanda roketatar sistemleri ile aynı hassasiyete sahip olan daha da uzun menzillere saldırıda bulunabilecek varyasyonu olan bir modelini geliştiriyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.