Pakistan ile savunma sanayii alanında iş birliği artırılıyor

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/1Tnuly6bgstwQsTAIzWJBK” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan ziyareti sonrası gazetecilere verdiği demeçte, Pakistan’la yaptığı görüşmelere ve özellikle savunma sanayii alanında iş birliğinin artacağı mesajını verdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, ATAK helikopterlerinin Pakistan’a satışının iptal olmadığını, ayrıca Pakistan’ın MİLDEN projesiyle ilgilendiğini ve Türkiye ile iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “En büyük avantajlardan bir tanesi böyle siyasi şartlar, engel yok bizim savunma sanayii ürünlerimizin ihracatında. ATAK helikopterlerinin motorlarını satın alma konusunda Amerikan kongresinden izin çıkmadı. Bu alanda birlikte çalışacağız. Amerika üzerinde baskımızı arttıracağız. Denizaltı projesinde bizimle işbirliği yapmak istediklerini söylediler. MİLGEM savaş gemilerinin üretimi devam ediyor. Onların 2 tanesi de Karaçi’de üretilecek.” ifadelerinde bulundu.

T129 ATAK Helikopteri

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri” ihtiyacını karşılamak amacıyla T129 ATAK Helikopteri, Türkiye’ye özgü milli kabiliyetlerle donatılarak üretimi gerçekleştiriliyor.

T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, iki pilotun da azami çevresel görüşe sahip olduğu “tandem” adı verilen ve pilotların önlü-arkalı oturduğu kokpit dizaynı, tekerlekli ana iniş takımları, üstün manevra kabiliyetine sahip beş palli ana rotor sistemi, iki palli yeni tasarım kuyruk rotor sistemi ve her biri 1.373shp güç üretebilen, beka kabiliyetini artıran yüksek performanslı iki adet LHTEC CTS800-4A turbo şaft motoru ile üretiliyor.

Yüksek performansı ve manevra kabiliyeti, asimetrik silah yükü, düşük görünürlük, ses ve radar silüeti, yüksek seviyede darbeye mukavemeti ve balistik tolerans gibi özellikleri T129 ATAK Helikopteri’ne çeşitli muharebelerde çok yönlü üstün harekât kabiliyeti kazandırıyor.

Helikopterin baş tarafında bulunan AselFLIR-300T Gündüz ve Gece Görüntüleme Sistemi 360 derece faaliyet gösterebiliyor ve yaklaşık 20 km’ye kadar mesafedeki hedefleri tespit, 10 km’ye kadar mesafedeki hedefleri ise teşhis edebilmesiyle dikkat çekiyor. T129 ATAK Helikopteri için özel olarak geliştirilen AVCI Kaska Entegre Kumanda Sistemi yüksek takip hassasiyeti sayesinde hedef tespit ve silah sistemlerinin, pilot bakış hattına otomatik yönlendirilmesini sağlıyor.

Yakın hava desteği görevleri için 76 adete kadar güdümsüz roketler ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 mm. top ile donatılmış olan T129 ATAK, çok amaçlı görevlere uygun olarak da 8 adet UMTAS Anti- Tank Füzesi, 16 adet CİRİT Lazer Güdümlü Füze, 8 adet STINGER Hava-Hava Füzesi ile en modern elektronik harp ve elektro-optik sistemleri de bünyesinde barındırıyor.

Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesi

Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın milli imkânlarla üretilmiş denizaltı gemileriyle teçhiz edilmesi amacıyla, 2019 yılında resmi olarak başladı.

MİLDEN Projesi kapsamında geliştirme faaliyetleri başlatılan Milli Denizaltı’ların, 2030’lu yılların ikinci yarısından itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacağı tahmin ediliyor. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.