ABD İsviçre’ye F-35’ler için resmî teklif yaptı

İsviçre Federal Silahlanma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ABD Hükümeti ve Pentagon’un bir numaralı silah tedarikçisi Lockheed Martin’in İsviçre Hava Kuvvetleri’ne satın alınması planlanan F-35 savaş uçakları için resmî teklif yaptığı belirtildi.

İsviçre’ye sunulan teklifte 40 adet F-35A savaş uçağı, uçağın yedek parçaları, kapsamlı bir eğitim programı ve ayrıca dört uçağın montajının İsviçre’de yapılmasını içeren bir paketi kapsıyor.

Lockheed Martin Corporation F-35 Programı Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Greg Ulmer, İsviçre’ye yapılan resmî teklif ile ilgili, ‘‘F-35 teklifimizin İsviçre için en iyi ve uygun fiyatlı çözüm olduğundan eminiz. İsviçre’ye on yıllar boyunca ülkelerini koruyacak bir uçak sunarken, diğer yandan da 4’üncü nesil savaş uçağı maliyetine tek 5’inci nesil savaş uçağı sunuyoruz.’’ şeklinde bir açıklamada bulundu.

İsviçre Eylül ayında yeni savaş jeti alma planını onayladı

İsviçre Eylül ayında yapılan referandum sonucunda İsviçre Hava Kuvvetleri tarafından yeni savaş jeti satın alınmasını onayladı. Karar sonrası ABD’den Lockheed Martin ve Boeing; Fransa’dan Dassault; Almanya’dan Eurofighter Typhoon şirketleri teklif vermek için yarışa geçti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.