ABD, Uzay’ı "savaş alanı" olarak gördüğünü belgeledi

ABD Uzay Kuvvetleri, “Uzay gücünü” ayrı ve farklı bir askeri güç biçimi olarak kabul ettiğini gösteren bir belge yayınladı.

Uzay Operayonları Şefi John W. Raymond, “Bağımsız bir servisin prensiplerinden biri doktrin oluşturmaktır.” dedi. Raymond, “Space Capstone Publication Uzay gücünün ABD’nin refah ve güvenliği için -şimdi ve gelecekte- neden önemli bir element olduğunu açıklıyor ve çok yönlü operasyonlardaki vazifelere rehberlik ediyor. ABD Uzay Kuvvetleri olarak gelişim ve olgunlaşmaya devam ediyoruz, uzaydaki çıkarlarımızı en çağdaş şekilde savunmak üzerine doktrinlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”  şeklinde konuştu.

ABD Uzay’ı savaş alanı olarak görüyor

C4ISRNET’in haberine göre, duyuruda diğer servislerin ve ortak belgelerin Uzay’la ilgili doktrinleri ortaya koyduğu ancak bunların Uzay zararsız bir alan olarak kabul edildiği zaman yazıldığı belirtildi. Habere göre, ABD ordusunun Uzay’ı bir “savaş alanı” olarak gördüğü servisin ilk doktrininden anlaşılıyor.

Belgenin ana konsepti, askeri Uzay gücünün zorlayıcı ve caydırıcı yeteneklerden oluşması ve Uzay gücünün bu yeteneklerle beraber ulusal ve ortak liderlik için bağımsızlık sağlayabilmesi olarak belirlendi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.