Aaronia’nın İHA tespit sistemi yüklü miktarda sipariş aldı

Alman şirketine 20 milyon dolarlık İHA tespit siparişi!

Alman menşeili Aaronia’nın “Aartos insansız hava aracı (İHA) tespit sistemi” için aldığı büyük sipariş, firmanın 2023 mali tablolarını öne çıkarıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, toplam değeri 20 milyon dolar olan bu siparişin, Aartos İHA tespit sistemi için bugüne kadar alınan en büyük tek kalem siparişi olduğu ifade edildi.

Sistem, çok çeşitli ihtiyaçlara göre uyarlanabilmesini sağlayan modülerlik özelliğine sahip ve şu anda piyasadaki en güçlü çözümlerden biri olarak iddia ediliyor.

aartos İHA tespit

Aaronia AG, Aartos İHA tespit sistemi aracılığıyla çeşitli gereksinimleri ve bütçe kısıtlamalarını karşılamak üzere tasarlanmış son derece çok yönlü ve özelleştirilebilir çözümler sunmaktadır. Bu teklifler, sınırlı uygulamalar için ideal olan taşınabilir dizüstü bilgisayar versiyonları olan X2 ve X5’ten en üst düzey çözümler olan X7 ve X9’a kadar uzanmaktadır. Sonuç olarak Aartos, İHA tehdidinin yaygın olduğu hem sivil hem de askeri sektörlere hitap etmektedir.

Aaronıa AG’nin CEO’su ve kurucusu Thorsten Chmielus, “Algılama ve sinyal bozma teknolojisini de içeren bu hacimdeki bir sipariş bizim için hem bir onay hem de bir motivasyondur. Bu, sistemimizin performansının ve güvenilirliğinin altını çiziyor. Aldığımız güven, müşterilerimize İHA saldırılarına karşı her zaman mümkün olan en iyi korumayı sunmak için Aartos’u tutarlı bir şekilde geliştirmeye bizi teşvik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Aartos tespit kapak

Yapılan açıklamada sözleşmenin Aartos’a verilmesi kararının, muhtemelen bu sistemi rakiplerinin sistemlerinden ayıran kendine has özelliklerinden kaynaklandığı iddia edildi.

Aartos İHA tespit sistemi

Aartos sisteminin sadece İHA’ların konumunu ve hızını ayırt etmekle kalmadığı, aynı zamanda irtifalarını da doğru bir şekilde belirlediği aktarıldı. Tüm frekans spektrumunu tarayarak ve aynı anda farklı frekansları izleyerek İHA faaliyetlerinin yerini hızlı bir şekilde belirleyebildiği iddia edilen sistem, radyo sinyalleri kullanan tüm İHA’ların yerini tespit edebiliyor. Aartos hem İHA hem de operatörü için gerçek zamanlı konumlandırma bilgisi sağlıyor. Aaronıa’nın tescilli yazılım çözümü RTSA-Suite PRO bu süreçte merkezi bir rol oynuyor. Güçlü ve gerçek zamanlı spektrum analiz yazılımı, değerlendirme için çok çeşitli donanım bileşenlerinin entegrasyonunu sağlıyor ve böylece ilgili sistemin basit, verimli ve optimum kullanımını garanti ediyor.

Aartos’un özellikleri
Aynı anda tüm frekanslar ve yönler için gerçek zamanlı DF (Difaz Fiks) frekansı izleme
Saniyede 48 Terahertze kadar tarama hızı
3G, 4G ve 5G İHA’ları tespit etme kabiliyeti
50 km’ye kadar tespit menzili
En son model yapay zeka tabanlı çok hedefli görüntü ve radyo frekans (RF) modeli tanıma
Birden fazla PTZ (pan, tilt, zoom) kamerayla optik üçgenleme
Ultra geniş frekans aralığı [9 kHz (kilohertz) – 20 GHz (gigahertz)]
Büyük alanlar için ölçeklenebilir (havaalanları, şehirler vb.)
En olumsuz hava koşullarında (gece, sis, yağmur vb.) çalışabilme
Geliştirilmiş sıcaklık aralığı (çöl tesisleri için elverişli)
Hepsi bir arada çözüm (RF, radar, kamera ve yazılım)
Bir dakika içinde kurulum yapılabilme ve kullanıma hazır hale gelme özelliği (taşınabilir versiyon)
Otomatik çok seviyeli tehdit uyarıları ve tehdit haritası görüntüleme özelliğine sahip güçlü mobil uygulama

[wpcc-iframe allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Gu3i4ewh7iQ?si=k2uIpP8tW_e2EHR3″ title=”YouTube video player” width=”560″]

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.