Rusya Açık Semalar Anlaşması’ndan çekiliyor

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/6XJdRyhVxuOztBLfi2Ba0x” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

Rusya, Türkiye’nin de tarafları arasında olduğu Açık Semalar Anlaşması’ndan çekiliyor.

Rusya’nın en çok satan gazetelerinden Kommersant, Moskova’nın önümüzdeki günlerde üye ülkeler üzerinden silahsız keşif uçuşlarına izin veren Açık Semalar Anlaşması’nda çıkışını duyaracağını iddia etti.

Kommersant, ismi açıklanmayan resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya’nın önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklamaya yapacağını ifade etti.

Rusya’nın çekilme sebebi olarak, ABD’nin anlaşmadan daha önce çekilmesine rağmen taraf ülkeler tarafından toplanan uçuş bilgilerine potansiyel olarak erişebileceği endişesi ve üye ülkelerden bilgilerin ABD ile paylaşılmaması hususunda herhangi bir teminat verilmediği gerekçe gösterdiği iddia edildi.

Donald Trump yönetimindeki ABD, geçtiğimiz mayıs ayında Rusya’nın şartları yerine getirmemekle suçlayarak Açık Semalar Anlaşması’ndan çekildiğini açıklamıştı.

Açık Semalar Anlaşması

Açık Semalar Anlaşması, askeri faaliyetlerde şeffaflığı teşvik etmek, silah kontrolünü ve diğer anlaşmaları gözlemlemeyi kolaylaştırmak amacıyla silahsız keşif uçuşlarına izin veren, Türkiye’nin de tarafları arasında olduğu 34 ülke arasında 1992 yılında Helsinki’de imzalanmıştır.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.