Hindistan’dan Çin ve Pakistan’a yönelik açıklamalar

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, açıklamalarında eğer Hindistan’a yönelik bir kışkırtılmada bulunulursa Hindistan’ın buna şiddetli bir cevap vereceğini söyledi.

1971 yılındaki savaşta Longewala’daki Hint askerleri, sayıca dezavantajlı olmalarına rağmen Pakistan kuvvetlerini mağlup etmişti. Hindistan’ın Longewala’da elde ettiği başarı bir çeşit askeri efsaneye dönüştü. Hindistan Başbakanı, 2014 yılından beri Diwali festivalini simgesel sermaye değeri olan Longewala’da askerler ile birlikte kutluyor.

The Economic Times tarafından yapılan habere göre, Başbakan Modi Çin’e yönelik açıklamalarında, doğrudan hedef göstermeyen bir dil kullandı. Modi, dünyanın “genişlemecilik” ve “genişlemeci kuvvetlerin” tehdidi altında olduğunu ve “genişlemecilik” düşüncesinin çarpık bir zihniyet olmasının yanı sıra 18. yüzyıla ait olduğunu belirtti. Başbakan Modi, genişlemecilik zihniyetine karşı Hindistan’ın güçlü bir sesinin olduğunu söyledi.

Çin ile alakalı ifadelerinden sonra Başbakan Modi, cümlelerini Pakistan’a yöneltti. Komşu ülkesindeki terör kamplarına Hindistan tarafından yapılan hava saldırıları ve nokta operasyonlarına referans vererek Hint askerlerinin “terörizmin sponsorlarını” vurduğunu söyledi.

Başbakan Modi, dünya üzerindeki hiçbir gücün sınırlarını korumalarına engel olamayacağını ve kendi çıkarlarından ufak fedakarlıklar bile yapmayacaklarını dünya tarafından bilindiğini söyledi.

Hindistan’ın “başkalarını anlamak ve başkalarının anlamasını sağlamak” politikasını izlediğini belirten Başbakan Modi, Hindistan’ın kışkırtılması durumunda buna şiddetli bir cevap vereceğini söyledi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.