ABD, askeri uçaklar için siber koruma araştırmaları sözleşmesi imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri, askeri uçakların siber güvenliğini artırma yolunda adımlar atıyor.

Defense News sitesinde yer alan haberde ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı (Air Force Research Laboratory, AFRL) yetkililerinin, uçakların elektronik sistemlerini dijital tehditlere karşı korumak amacıyla Booz Allen Hamilton ve Ball Aerospace şirketleriyle ileri siber güvenlik ve dijital mühendislik araştırmalarına yönelik sözleşme imzaladığı aktarıldı.

Aviyonik sistemleri siber saldırılara korumaya yönelik gerçekleştirilen ve beş yıllık ömre sahip söz konusu sözleşmelerin değeri 200 milyon dolara kadar ulaşabiliyor. AFRL sözcüsü Bryan Ripple, şirketler tarafından yapılacak araştırmaların siber değerlendirme ve test araçları ile siber güçlendirme teknolojileri gibi içeriklere sahip olacağını ifade etti.

Aynı zamanda sözleşmeler, AFRL’nin yeni nesil aviyonik siber güvenlik araçları ile yeni sistem mimarilerini geliştirmeye ve entegre etmeye yönelik “Agile and Resilient Platform Architectures (ARPA)” programının bir parçası olarak biliniyor.

Booz Allen şirketinin Beavercreek-Ohio’da, Ball Aerospace şirketinin ise Ohio’daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’nde çalışmalarını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.