İsrail’in üst düzey savunma komitesi NSO skandalı için toplanıyor

İsrail Dışişleri, Savunma ve İstihbarat Komitesi kapalı oturum boyunca sadece NSO Group’un Pegasus yazılımını değil aynı zamanda son aylarda İsrailli siber firmaların yoğun bir şekilde dünya gündeminde yer bulmasını da tartışacak.

Haaretz’in haberine göre İsrail’in üst düzey savunma ve dışişleri komitesi, NSO Group tarafından üretilen Pegasus yazılım skandalının patlak vermesinin ardından kapalı bir oturum düzenleyecek. NSO Group’un dışında İsrailli merkezli Candiru ve Quadream gibi firmalarında casus yazılımlar konusundaki satışları da ele alınacak.

9 Ağustos’ta yapılması beklenen kapalı oturum, komite başkanı Ram Barak tarafından yalanlanmasına rağmen Haaretz’in üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı rapora göre istihbarat ve dışişleri komitesi kapalı oturuma hazırlanıyor.

NSO Group’un en önemli silahı olarak görülen Pegasus, mobil cihazları ele geçirmek amacıyla üretilen bir casus yazılım olarak bilinmektedir. Birçok devlet tarafından aktif olarak kullanılan Pegasus, hedef kişinin mobil cihazına sızarak mesajlarını, telefon konuşmalarını, ses kayıtlarını ve en önemlisi o kişinin konumunun anbean takip edilmesine olanak sağlamaktadır. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.