Güney Kore’nin nükleer düşünce kuruluşuna siber saldırı

Güney Koreli bir yetkili tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre Kimsuky olarak bilinen Kuzey Koreli hacker grubu geçen ay, Güney Kore’nin devlet tarafından işletilen nükleer düşünce kuruluşunun ağlarına sızdı. 

The Jerusalem Post sitesinde yer alan haberde Kore Atom Enerjisi Araştırma Enstitüsü’nün (KAERI) 14 Mayıs günü ihlal edildiği aktarıldı. Kuzey Kore’nin casusluk ajansı Genel Keşif Bürosu’na bağlı olan Kimsuky grubu, daha önce Güney Koreli Kovid-19 aşı geliştiricilerini ve yine devlet tarafından işletilen nükleer reaktör operatörlerini hedef almıştı. 

Güney Kore Parlamantosu İstihbarat Komitesi üyesi Ha Tae-keung, KAERI kurumunun ülkenin nükleer teknoloji üzerine çalışan en büyük kuruluş olmasından dolayı herhangi bir bilginin Kuzey Kore’ye sızdırılmış olmasının oldukça riskli olabileceğini söyledi. 

Bir KAERI yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre ise saldırının 31 Mayıs’ta keşfedilmesinin ardından Güney Kore hükümeti bilgilendirildi. O zamandan bu yana soruşturmaların sürdüğü kaydedildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.