Sophos siber güvenlik şirketi, 30 ülkeden 5 bin 400 bilgi teknolojisi uzmanının görüşleri doğrultusunda 2021 yılı ‘’The State of Ransomware’’ raporunu yayınlandı.
Sputnik İndia sitesinde rapordaki bilgilere ilişkin aktarılanlara göre, Hindistan’ın değerlendirilen ülkeler arasında en çok saldırıya maruz kalan ülke olduğu kaydedildi. Hindistan’ı Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail ve Türkiye takip ediyor.
Ransomware, Türkçe adıyla ise fidye yazılımı, bulaştığı sistemdeki dosyaları şifreleyerek saldırıya maruz kalan kişiden belirli bir ücret karşılığında dosyaların çözümlenmesi için gereken şifreyi ileteceğini belirtir.
Raporda geçtiğimiz yıl Hint kuruluşların yüzde 68’inin Ransomware saldırılarına maruz kaldığı beliritiliyor.
Sophos’ annual ransomware survey, ‘The State of #Ransomware 2021’ states Ransomware attack levels across the globe with the most number of attacks i.e. 68% attacks were recorded in India. #InflowTechnologies #Cybersecurity #CloudSecurity #CyberAttack #DataTheft #DataHacked pic.twitter.com/D4aFGWY41K
— Inflow Technologies Pvt Ltd (@inflow_official) May 28, 2021
Sputnik’e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hint siber suçlar uzmanı Pavan Duggal, “Siber suçlar hakkında ülkede bir farkındalık bulunmaması nedeniyle, siber korsanların Hint halkını Ransomware saldırıları ile kurbanı haline getirmesi oldukça kolay ve olağan. Dahası, siber suç ve fidye yazılımı ile başa çıkmak için Hindistan’da özel bir yasa yokt, bu nedenle bu tip suçlarla mücadele kabiliyeti son derece sınırlı’’ değerlendirmelerinde bulundu.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi