Deepfake’ten gelişmiş sifre kırmaya hacker’lar, yapay zeka gücünün kötü kullanımını keşfetmeye devam ediyor. Kanun koyucular yapay zekayı en iyi nasıl kullanacaklarını araştırırken kanunları çiğneyenler de aynı çabayı sürdürüyor.
Politico tarafından yapılan habere göre yetkililer; deepfake teknolojisinin kullanılmasına, yapay zeka ile geliştirilmiş kimlik avı saldırıları ve büyük veri analizi üzerinden şifrelerin tahmin edildiği yazılımlara karşı uyarıda bulundu.
Europol’ün Avrupa Siber Suç Merkezi Strateji Başkanı Philipp Amann, “Siber suçkluların, kişilerin kimliklerini giyinmenin veya sıfırdan bir kimlik oluşturmanın yollarını bulması ve daha sonra çevrimiçi doğrulama süreçlerinden geçmeyi başarması çok büyük bir risk olur.” şeklinde konuştu.
Amann, “Süreç bozulduktan sonra kısa sürede çok sayıda hesap oluşturulabilir.” dedi ve bunun, kara para aklamayı kolaylaştıracağını; suçluların çevrimiçi dolandırıcılık yapmasını kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.
Haberde bu uyarıyı destekleyen örneklere de yer verildi. Öyle ki 2020 yılında Europol, yapay zeka analizine dayanarak parolaları tahmin eden bir yazılım keşfetmişti. Aktarılana göre bu yazılım ile 1,4 milyar paralo sızdırılmıştı.
Diğer yandan siber saldırganlar, insanların oturum açma için kullandıkları kullanacı bilgilerini ve kişilerin bankacılık bilgilerini edinmek için e-posta saldırıları kullanıyor. Dolandırıcıların bu siber saldırılardaki “kimlik avı” adına e-posta içeriğini oluşturmak için de yapay zeka araçlarını geliştirdiği bildirildi.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi