Çin, Pelosi’nin olası Tayvan ziyareti öncesi askeri tatbikat yapacak

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Ağustos ayında yapmayı planladığı öne sürülen Tayvan ziyareti öncesinde askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı.

Al Sharq’ın AFP’den aktardığına göre tatbikat, coğrafi olarak sınırlı bir bölgede, Çin kıyılarına yakın bir yerde gerçekleşecek.

Çin, 24 milyonluk nüfusa sahip Tayvan’ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor. Güç kullanımı olası olan Çin, Tayvan’ı kendi toprakları ile birleştirmeyi istiyor.

Pekin, Tayvan’a uluslararası tanınırlık kazandıracak herhangi bir girişime veya Tayvan ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilere karşı çıkarak Pelosi’nin ziyaretini reddediyor.

ABD’li yetkililer, Çin’e oldukça yakın olan Tayvan’ı düzenli olarak ziyaret ediyor. Pekin, Pelosi’nin Tayvan ziyaretini büyük bir provokasyon olarak görüyor.

Tatbikatın ne zaman yapılacağı belirtilmezken, Çinli yetkililer, Çin’in Fujian eyaletine bağlı Pingtan Adası açıklarında askeri tatbikat yapılacağını belirtti.

Yapılan açıklamalara göre 08.00 ile 21.00 (24.00 ile 13.00 GMT) arasında gerçekleşecek tatbikatta gerçek mühimmat kullanılacak. Tatbikatın yapılacağı bölgeye giriş yasaklandı.

Pingtan Adası, Çin’in Tayvan’a en yakın toprağı. Ada, Tayvan kıyılarından yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.