Ukrayna’nın yeniden inşası için imzalar atıldı

24 Şubat sabahından beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşında müzakereler sonuç vermiyor.

Rusya’nın saldırıları sonucunda birçok şehri harabeye dönen Ukrayna’nın havaalanları, tren istasyonları, okullar, hastaneler ve birçok kamu binası kullanılamaz duruma geldi.

İsviçre’nin Lugano kentinde Ukrayna’nın yeniden inşası için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 40’tan fazla ülke temsilcilerinin katılımıyla “Ukrayna Kalkınma Konferansı” gerçekleştirildi. Konferansta 7 maddelik “Lugano Bildirisi”ne imza atıldı.

Konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk kaymakçı temsil etti.

Konferansta katılımcı ülkelerin ortak beyanıyla imzalanan 7 maddelik “Lugano Bildirisi”nde Ukrayna’ya yatırım yapılarak yeniden kalkınması yönünde ortak tavır ilan edilirken, Ukrayna’nın AB’ye katılımı için birçok konuda reform ilkeleri üzerinde çalışma vurgusu yapıldı.

Ukrayna’yı temsilen konferansa katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Ukrayna’nın yeniden inşası için 750 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Ukrajina je podnela zahtev za članstvo u OECD

Şmihal; Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağını ve bunun için 2 yıl gibi bir sürenin kendilerine yeterli olacağını dile getirerek, “Ukrayna, AB üyesi olacak. Avrupa Birliği’nin temel kurallarını uygulamak için 2 yıl yeterli olacak. Bu Uluslararası şirketler için aynı zamanda bir fırsat. Ekonomimizin farklı alanlardaki gereken yatırımlar için önemli bir işarettir.” dedi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.