İspanya İstihdam Ajansı’na ransomware saldırı yapıldı

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/1vkN4NmU26twJW1TVEfq8B” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

İspanya’da işsiz vatandaşlara odaklı çalışma yapan İspanya Devlet İstihdam Servisi (SEPE), yüzlerce ofisin iletişimin kesilmesine ve binlerce görüşmenin askıya alınmasına neden olan siber saldırıya maruz kaldı.

Gelen haberlerde saldırının SEPE’nin 710 ofisini etkilediği belirtildi. Fidye yazılımı ile saldırı yapıldığı iddia edilirken, saldırının kaynağı ve fidye talebinin ne kadar olduğunun bilinmediği aktarıldı.

SEPE yaptığı açıklamada bilgi ve iletişim sistemlerinin kullanılabilirliğini etkileyen güvenlik olayı yaşandığını kabul etti. Acil eylemlerin gerçekleştirilmesiyle de olayı kontrol altına almanın ve saldırı etkisini azaltmanın mümkün olduğu duyuruldu.

Business Insider’a göre saldırı Ryuk isimli yazılım tarafından yapıldı. Bu yazılım daha önce de birkaç fidye yazılımı saldırısında kullanılmıştı.

Sistemlerin tekrar çalışılabilir hale gelmesi için çalışmanın devam ettiği belirtilirken, yerel basında SEPE’nin teknolojik altyapısının yetersiz olduğuna yer verildi. Hatta SEPE’nin kullandığı yazılım ve donanımın uzun yıllardır kullanıldığı yazıldı. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.