Yeni nesil projeler alt sistemlerin yerlileşmesini sağlıyor.
ASFAT A.Ş. öncülüğünde yürütülen Açık Deniz Karakol Gemisi projesi kapsamında İTÜ KAT laboratuvarında yürütülen pervane testleri başarıyla tamamlandı.
ASFAT A.Ş. resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada;
“ASFAT öncülüğünde Açık Deniz Karakol Gemilerimizin ilk kez milli olarak pervane kavitasyon, hidrodinamik basınç ölçümleri ve su altı gürültü testleri İTÜ KAT laboratuvarında başarıyla tamamlanarak pervane üretimi yolunda önemli bir basamak daha geçilmiş oldu.” ifadelerine yer verildi.
ASFAT öncülüğünde Açık Deniz Karakol Gemilerimizin ilk kez milli olarak pervane kavitasyon, hidrodinamik basınç ölçümleri ve su altı gürültü testleri İTÜ KAT laboratuvarında başarıyla tamamlanarak pervane üretimi yolunda önemli bir basamak daha geçilmiş oldu. pic.twitter.com/DwhGlClFng
— ASFAT (@MSB_ASFAT) November 4, 2022
ASFAT tarafından 15. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG) tasarımı ek silahlı konfigürasyonuyla sergilenmişti.
Açık Deniz Karakol Gemisi’nin silah konfigürasyonu:
- 1x 76mm Baş Topu
- 1x ASELSAN GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi
- 8x HİSAR hava savunma füzeleri
- 8x Gemisavar Füze
- 4x ROKETSAN UMTAS (YALMAN Silah Sistemi üzerinde)
- 2x(6 DSH Roketi ile) ROKETSAN DSH (Denizaltı Savunma Harbi) Roketi Fırlatma Sistemi
- 2x ASELSAN STAMP
- YAKAMOS Karinaya Monteli Sonar Sistemi
- ASELSAN MAR-D Arama Radarı
- Torpido Karşı Tedbir Sistemi
- LPI Radar
- Atış Kontrol Radarı
- Elektro-Optik Sensör
Gemi barış zamanında hafif bir silah yükü ile görev icra ederken çatışma zamanı ihtiyaç duyulduğu takdirde hızlı bir şekilde gerekli sensör ve silah yükleri ile tehçiz edilebilecek. Bu bağlamda barış zamanı MAR-D ile devriye gezen bir Açık Deniz Karakol Gemisi, savaş durumunda muharip görevler için daha uygun CENK-S veya SMART-S radarı ile donatılabilecek veya daha uzun menzilli hava savunma kabiliyetleri gerektiği takdirde HİSAR füzeleri ile tehçiz edilebilecek.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi