[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed/episode/34lgqdqohEz9n6jq01Qb6S” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]
İstanbul Tuzla’da bulunan Sedef Tersanesi’nde üretim faaliyetlerine devam edilen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’ya Alman basını tarafından methiyeler düzüldü.
SSB tarafından başlatılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) projesi kapsamında üretimine başlanan TCG Anadolu LHD gemisi için başta ABD’li Forbes olmak üzere dünya çapında övgü ve merak dolu haberler yapılıyor.
Son olarak Alman basının dikkatini çeken TCG Anadolu için Almanya merkezli Heise, Türkiye’nin F-35 programından çıkmasının ardından yaptığı atılımı manşetine taşıdı.
Türk SİHA’larının dünya gündeminde önemli bir yer kaplamasının ardından TCG Anadolu LHD gemisine İHA entegre edileceğinin duyurulması Alman basınının dikkatini çekmiş durumda.
Alman basınına yansıyan haberde, TCG Anadolu’ya entegre edilmesi planlanan vinç ve makara sisteminin kullanışlı ve sade olmasına rağmen çığır açıcı olduğunun altı çizildi.
Haberde, SİHA’ların fırlatılmaya hazır bir rampa sistemi sayesinde etkin kullanılacağı söylendi.
Ağır silah donanımlı uçaklara nazaran etkinliğinin ve kullanımının çok daha kolay ve pratik olduğu SİHA’ların, böyle bir sistemle entegre edilmesinin savaş koşulların dünya çapında büyük bir değişikliğe yol açacağı ifadelerinin kullanıldığı haberde, Türkiye’nin İnsansız Hava Aracı teknolojisinde ulaşmış olduğu noktanın etkileyici olduğu ifade edildi.
TCG Anadolu’ya SİHA entegresi
BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar geçtiğimiz haftalarda Bayraktar TB3 ve TCG ANADOLU ile ilgili bilgiler paylaşmıştı.
Sınıfında benzeri olmayan bir uçak geliştirdiklerini ifade eden Selçuk Bayraktar, “Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip-kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak geliştiriyoruz. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, 1200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor.” ifadelerini kullanmıştı.
TCG Anadolu LHD gemisine Bayraktar TB3’ün entegre edilmesi ile birlikte, dünyada ilk kez bir havuzlu çıkarma gemisinde İHA-SİHA kullanılmış olacak.
Tehdit tespiti ve takip sistemi PİRİ KATS, TCG Anadolu’da kullanılacak
TCG Anadolu için geliştirilen yerli çözümler sadece Bayraktar TB3’le de sınırlı kalmayacak. ASELSAN tarafından geliştirilen PİRİ Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi (KATS) de TCG Anadolu’da kullanılacak.
ASELSAN PİRİ Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi’nin (KATS) fabrika kabul testleri; Savunma Sanayii Başkanlığı, ARMERKOM, Sedef Tersanesi ve ASELSAN personelinin katılımı ile ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde tamamlanmıştı.
PİRİ KATS, hizmete girdiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük platformu olacak olan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun liman ve seyir durumunda tehdit tespiti ve takibi için en önemli sistemlerinden biri olacak.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi