Türkiye’nin alanında en önemli ulaştırma ve haberleşme odaklı etkinliği olan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, ASELSAN’ın katılımıyla savunma sanayii meraklılarının da ilgisini çekti.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün de katıldığı şurada haberleşme altyapıları ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.
12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nda, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ‘Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar’ oturumunda haberleşme alanında gerçekleşen dijital dönüşüm uygulamaları hakkında konuştu.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Haberleşmede yeni teknolojiler dünyamızı değiştiriyor. Yapay zeka, otonom sistemler, 5G, IoT gibi teknolojilerle yeni bir global çağa giriyoruz. Bu alanlarda şirketlerimizin çok stratejik ve milli görevleri var. ASELSAN’ımız ülkemizi bu alanlarda da dışa bağımlı bırakmayacak.” ifadelerini kullandı.
Haberleşmede yeni teknolojiler dünyamızı değiştiriyor. Yapay zeka, otonom sistemler, 5G, IoT gibi teknolojilerle yeni bir global çağa giriyoruz. Bu alanlarda şirketlerimizin çok stratejik ve milli görevleri var. ASELSAN’ımız ülkemizi bu alanlarda da dışa bağımlı bırakmayacak. https://t.co/lzb0VfvZri
— Prof.Dr.Haluk Gorgun (@halukgorgun) October 7, 2021
“ASELSAN, 100 savunma şirketi arasında 48. sıradaki yerini koruyan, 72 ülkeye ihracat yapan global bir şirket”
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün de ASELSAN’ın Türkiye’de savunma sanayiinin omurgası bir şirket olduğunu belirtti.
ASELSAN’ın haberleşme cihazlarını yerli ve milli olarak üretmek üzere kurulduğunu söyleyen Görgün, “Telsiz üretmek üzere kurulan ASELSAN, yaptığı başarılı çalışmalar, askeri elektronik alanında ihtiyaç duyulan tüm sistemler üzerine sorumluluk alması ve bunları başarıyla tamamlamasıyla bugün dünyanın ilk 100 savunma şirketi arasında 48. sıradaki yerini salgın yılında dahi koruyan, 72 ülkeye ihracat yapan global bir şirket.” dedi.
Görgün, ulaşımda ve uydu alanında sorumluluk aldıklarını, ULAK projesinin önemli bir paydaşı olduklarını, yerli ve milli yeni nesil baz istasyonların üretilmesi konusunda paydaşlarla çalıştıklarını, 1.700 civarında baz istasyonunun sahada yerini almış durumda olduğunu anlattı.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi