[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/1dhAkcYb7dXJ9CkcugxLwM” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]
Hindistan, sosyal medya devlerinin zararlı içeriklerle ilgili kaynak belirtmesini öngören yeni kurallar getirecek.
NTV’nin haberine göre, Başken Yeni Delhi’de düzenlenen ortak basın toplantısında Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ravi Shankar Prasad ile Bilgi ve Yayın Bakanı Prakash Javadekar, Bilgi Teknolojisi Kuralları 2021 adlı taslağı açıkladı.
Yapılan toplantıda Prasad, kullanıcıların talep ettiğinde sosyal medya şirketlerinin zararlı içeriklerin kaynağını sunması gerektiğini belirtti.
Prasad’ın belirttiğine göre zararlı içerikler; devlet güvenliği, kamu düzeni ve taciz gibi konuları kapsıyor.
Prasad yaptığı “Hükümet eleştiriyi ve muhalefet hakkını memnuniyetle karşılıyor; ancak sosyal medya kullanıcılarının, sosyal medyanın kötüye kullanımına karşı şikayetlerini dile getireceği bir yapıya sahip olmaları çok önemli.” açıklaması ile sosyal medyanın hesap verebilirliğinin önünü açtı.
Bilgi ve Yayın Bakanı Javadekar ise zararlı içeriklerle ilgili doğabilecek şikayetlere cevap verilmesi için ülkeye “temsilci” ataması yapılmasının gerektiğini belirtti.
Uzmanlar Hint yönetiminin hazırladığı bu taslak ile kullanıcıların ifade özgürlüğünün kısıtlanabileceğini ve mahremiyetlerini olumsuz anlamda etkileyebileceğini öngörüyor.
Yönetim 8 Şubat’ta Hindistan’da aylarca devam eden çiftçi protestolarla ilgili paylaşımda bulunan bini aşkın Twitter hesabını kapatmak ya da engellemek için girişimlerde bulunmuştu.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi