Türkiye milli uçaklarına adım adım yaklaşıyor.
TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, şirketin 2017 yılında kendi öz kaynaklarıyla başlattığı HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi’nde bir aşama daha hayata geçirildi.
Bu kapsamda uçağın ilk ön gövde üretimi tamamlandı ve son montaj hattına taşındı.
ATTIĞIMIZ HER ADIM, MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAK İÇİN!
HÜRJET’in montajı başladı. #18Mart2023’te #HÜRJET’i gökyüzü ile buluşturacağız. ✈️ ????????https://t.co/fl6lVph0QT pic.twitter.com/k4PWcdMo03
— Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (@TUSAS_TR) June 11, 2022
Toplamda 8 bine yakın parçadan oluşacak HÜRJET’in tüm elektronik alanlarının yönetiminin gerçekleştirileceği ön gövde için 350 parça bir araya getirildi.
Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil ise konu ile ilgili olarak, “Ülkemizin jet pilotu eğitimine katkı sağlayacak yeni nesil teknolojilerle donatılmış olan HÜRJET Projemizi 18 Mart 2023’te gökyüzüyle buluşturacağız. 2023 yılında Cumhuriyet’imizin birinci asrı kutlanırken ülkemizin vizyon projeleri HÜRJET ve ATAK-2 ilk uçuşları ile bizleri gururlandıracak.” ifadelerini kullandı.
HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı
HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı; tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik durumlarda rol almak üzere tasarlandı. HÜRJET’in silahlı varyantı; geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsuru.
HÜRJET Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başladı.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi