Bilişim Vadisi DIGIAGE, Dijital Animasyon ve Oyun Merkezi’nin oyun geliştirmek isteyen tüm girişimciler için düzenlediği kamplara yoğun ilgi sürüyor.
23 Ocak’ta başlayan OG’22 DIGIAGE Kış Kampı’na 32 ilden 20 takımdaki toplam 165 girişimci katılım sağladı. Organizasyon ve mentor ekiplerle birlikte 200’den fazla fiziki katılım olan kampa, 1500 civarındaki başvurulardan seçim yapıldı.
Fiziki katılımın yanı sıra yaklaşık 900’den fazla çevrimiçi katılımın da olduğu bu kampta, Türkiye’nin ulusal ve global arenada oyun geliştirme ekosistemine kolektif kazanç sağlanacak. Bilişim Vadisi’nde yoğun bir şekilde devam eden kamp, üretilen dijital oyunların yatırımcı ve destekçilerin beğenisine sunulması ile 29 Ocak’ta tamamlanacak.
Tek çatı altında
Oyun geliştirme ekosistemi içerisinde “yap-boz”un bütün parçalarını bir araya getiren Bilişim Vadisi, düzenlediği DIGIAGE Oyun Kampı ile oyun geliştirici, yazılımcı ve tasarımcıları tek çatı altında topluyor. Dijital platformlar yardımıyla kampa yurt dışından katılan akademisyenler ve sektörün önemli temsilcilerinden destek alma şansına sahip olan oyun geliştiriciler, hiçbir tema kısıtlaması olmadan, takım olarak daha önceden geliştirmeye başladıkları oyunları da ilgilisine sunabiliyor.
İnsan Kaynağı
Bilişim Vadisi DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız, kampta insan kaynağı, yatırım süreçleri ile ticarileşme ve pazarlama alanlarına yöneldiklerini belirterek, “Merkezimiz, düzenlediği bu tür etkinliklerle sektörün geleceği için yol haritası oluşturulmasına yardımcı oluyor. Ekosistem için eğitim, takım oluşturma, yatırım yapma ve oyunların ticarileştirilmesi için kamu-özel sektörün desteklerinin maksimum düzeyde faydalanılmasına zemin sağlıyor.” dedi.
Teknolojiye erişim
Bu alanda kolay ulaşılabilir eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldız, “Oyun Start-Up Muhasebesi, Oyun Start-Up Hukuku, Oyun Start-Up Teşvikleri ile birlikte finansmana erişim başlıca odaklarımız. Bunların dışında Bilişim Vadisi içerisinde oluşturduğumuz kuluçka merkezi ile hem ofis imkanı hem de bilgisayar laboratuvarlarımız ile teknolojiye erişim problemini de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Herkese imkan var
Yıldız, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun oyun girişimcilerine de yatırım yapacağını kaydederek, “Türkiye’deki tüm oyun geliştiricileri için çağrı yapmış oluyoruz. Oyununu geliştirmiş, geliri olan ve globalleşebilme potansiyeline sahip tüm oyun ve mobil uygulama firmalarımıza da çağrı yapmış olduk. Burası Türkiye’nin Bilişim Vadisi, herkes için bir imkan ve olanak var.” dedi.
2019’dan bu yana
Bilişim Vadisi, dünyada hızla büyüyen dijital oyun alanında Türkiye’nin doğru konumlanması, bu alanda gelişim gösteren gençlerin devlet iradesinde bir muhatap bulabilmesi, sektörün ihtiyaçlarına uygun gelişim süreçlerinin belirlenmesi, yüz milyarlarca dolar değere ulaşan ve her geçen gün büyüyen oyun ekonomisinden Türkiye’nin hak ettiği payı alabilmesi için 2019 yılından bu yana oyun geliştirme kampları düzenliyor. Oyunla Gelecek organizasyonunda Dijital Türk Oyunları Platformu DiTOP ile birlikte gerçekleştirilen kamplarda Türkiye için birçok ilke imza atıldı. Sinema, animasyon ve oyun sektörlerini bir araya getiren kamplarda binlerce üniversiteli genç, meslek seçimlerini dijital içerik üretiminden yana yaptı ve yaratıcı kültür endüstrileri için üretim yapmaya başladı.
10 binden fazla genç katıldı
Oyun geliştirme kampları ile başlayan süreç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle Bilişim Vadisi çatısı altında DIGIAGE markasının ortaya çıkmasını sağladı. Kamplar sayesinde yüzlerce genç, sektörde iş imkanı bulurken kurulan yeni oyun stüdyoları ile ekosistem yeni aktörler kazandı. Bugüne kadar düzenlenen 5 kampa 10 binden fazla genç katıldı. Kamplar sayesinde 50’den fazla stüdyonun kurulması sağlandı.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi