Savunma sanayiinde Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan ROKETSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı kullanması amacıyla ürettiği OMTAS’ın görüntülerini resmi sosyal medya hesaplarından paylaştı.
ROKETSAN resmi Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, “Seri üretimi devam eden, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı kullanması amacıyla ürettiğimiz; kendi sınıfındaki en etkili silah sistemlerinden Orta Menzilli Tanksavar Füzesi OMTAS’ın kafile kabul faaliyetleri devam ediyor!” ifadeleri kullanıldı.
Seri üretimi devam eden, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı kullanması amacıyla ürettiğimiz; kendi sınıfındaki en etkili silah sistemlerinden Orta Menzilli Tanksavar Füzesi #OMTAS’ın kafile kabul faaliyetleri devam ediyor! #Roketsan pic.twitter.com/y11zVfYhDb
— Roketsan (@roketsan) January 4, 2021
Savunma sanayii takipçileri tarafından büyük ilgi gören bu paylaşım yerli üretime olan desteği de gözler önüne serdi.
OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Füzesi
OMTAS, muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı etkili orta menzilli bir tanksavar silah sistemi olarak biliniyor. Füze, kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık sayesinde gece/gündüz ve her türlü hava koşulunda görev yapabiliyor. OMTAS Silah Sistemi; fırlatma sistemi (füze, atış platformu, atış kontrol ünitesi), taşıma sandıkları ve eğitim simülatöründen oluşuyor.
Lançer ve füze arasındaki RF veri bağı, kullanıcısına esnek operasyonel yetenek kazandırıyor. Füze, atış öncesi veya sonrası hedefe kilitlenebilmekte ve at-unut veya hedef/vuruş noktası seçimine olanak sağlayan at-güncelle uçuş modlarına sahip.
Hassas güdüm-kontrol yeteneği ve zırh delici tandem harp başlığı OMTAS Füzesi’nin zırhlı hedeflere karşı etkin bir silah sistemi olmasını sağlıyor.
Platformlar
OMTAS, üç ayak platformundan atılabildiği gibi, açık kule veya kapalı kule şekilde entegre edilerek kara platformları üzerinden de kullanılabiliyor.
Sistem Özellikleri
Gece-gündüz ve tüm hava koşullarında görev yapabilme özelliği
Sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanım
Hedef güncelleme yeteneği ile esneklik
Hedef üzerinde vuruş noktası güncelleme
Uçuş esnasında hedef değiştirme
Sütre gerisinden atış
Sıvı yakıt yangını ve kurşun çarpmasına karşı duyarsız mühimmat özelliği
Koordinata atış
Dershane tipi ve gömülü tipte simülatörler
Modüler özellikte fırlatma sistemi
Ayrık kullanılabilen tv/termal kameralı gözetleme ünitesi
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi