İkinci Karabağ Savaşı’nın seyrini değiştiren ve hava sahası üstünlüğünü Azerbaycan lehine çeviren Bayraktar TB2’nin Azerbaycanlı İHA personelleri, BAYKAR Savunma Uçuş Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayıp mezun oldu.
BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da mezun olan Azerbaycanlı personellerle bir araya geldi.
Azerbaycanlı personellere “Karabağ Tek Vatan Harekâtı” anısına yaptırdıkları pulları hediye eden Bayraktar, Azerbaycanlı personellere tatlı ikram etti.
BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Eğitimlerini BAYKAR Savunma Uçuş Eğitim Merkezimizde tamamlayarak mezun olan Azerbaycanlı İHA personeliyle buluştuk. Karabağ Tek Vatan Harekâtı anısına yaptırdığımız hatıra pullarını kendilerine takdim ettik. Bu arada tatlı yedik, tatlı konuştuk…” dedi.
Eğitimlerini @Baykar_Savunma Uçuş Eğitim Merkezimizde tamamlayarak mezun olan Azerbaycanlı İHA personeliyle buluştuk.#Karabağ Tek Vatan Harekâtı anısına yaptırdığımız hatıra pullarını kendilerine takdim ettik.
Bu arada tatlı yedik, tatlı konuştuk…#TekMilletİkiDevlet ???????????????? pic.twitter.com/0Lun3BWKPY
— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) April 1, 2021
Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin askeri alana da yansıdığı İkinci Karabağ Savaşı’nın kahramanlarından olan Bayraktar TB2’ler, iki ülkenin gönül köprüsü oldu.
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 SİHA; Libya, Azerbaycan ve Suriye’de yakalamış olduğu başarılar ve elektronik harp kapasitesi sayesinde bütün dünyanın ilgisini üstüne çekmiş durumda.
BAYKAR tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan Bayraktar TB2 Taktik S/İHA Sistemi; kullanıcıya tüm çözümleri bir arada sunan, bütünleşik ağ tabanlı bir sistem mimarisi olarak öne çıkıyor. Sistem; Bayraktar TB2 S/İHA Platformu, Yer Kontrol İstasyonu, Yer Veri Terminali, Uzak Görüntü Terminali, İleri Üs ve Jeneratör ile Römork modüllerinden oluşuyor. BAYKAR’ın teknolojik kabiliyet ve yetenekleri sayesinde tüm sistem yerli ve milli olarak üretildi.
Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı, keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracı olarak biliniyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahip. 250 bin saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014’ten bu yana aktif olarak görev yapıyor. Şu anda 110 adet Bayraktar S/İHA Platformu envanterde olup Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor. Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma süresi (27 saat 3 dakika) ve irtifa (27 bin 30 feet) rekorunu kırdı. Bayraktar TB2, bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşıyor.
Keşif, sürekli havadan gözetleme ve istihbarat görevlerini başarıyla yerine getiren sistem, milli akıllı mühimmatlar ROKETSAN MAM-L ve MAM-C’nin entegrasyonuyla birlikte savaş alanlarının vazgeçilmez unsuru oldu. Bayraktar TB2 SİHA, yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabilir ve dört akıllı mühimmata kadar faydalı yükü hedefe ateşleyerek imha etmesini sağlayabilir. Bayraktar TB2, hedefe yakın alanlara verilebilecek hasarları önlemek amacıyla hızlı “gör-ve-vur” özelliğine sahip tüm çözümleri sunan bir sistem olarak geliştirildi. Sistem, bu özellikleriyle sivil güvenliğini ön planda tutuyor.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi