TOGAN Silah Sistemi, DASAL hava platformlarında

TOGAN Silah Sistemi, yeni hava platformlarında göreve hazır.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen TOGAN Silah Sistemi, DASAL Havacılık platformlarının yeni konfigürasyonlarına entegre edilerek göreve hazır hale geldi.

DASAL Havacılık tarafından geliştirilen Kargo 150 İHA’nın yeni konfigürasyonuna entegre edilen TOGAN Silah Sistemi, yapılan testlerde hedefini tam isabetle vurdu.

TÜBİTAK SAGE, resmi sosyal medya hesabı üzerinden gelişmeyi ve test görüntülerini içeren videolu bir paylaşımda bulundu.

TÜBİTAK SAGE tarafından yapılan paylaşımda, “TOGAN Silah Sistemi Yeni Hava Platformlarında! DASAL Havacılık platformlarında yeni konfigürasyonlarıyla TOGAN Silah Sistemi göreve hazır!” ifadelerine yer verildi.

TOGAN Havadan Bırakılan Havan Mühimmatı

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen TOGAN Havadan Bırakılan Havan Mühimmatı; çoklu taşıma ve bırakma imkanı sağlayan salan ünitesi ile birlikte, envanterdeki 81mm NATO havanlarının eşdeğeri olarak geliştirilen ve salana entegre atış kontrol sistemi ile kullanılan bütün bir silah sistemi olarak tasarlandı. Anti-Personel etkinliği artırılmış bilyeli harp başlığı bulunan TOGAN, çok düşük maliyetli bir hava-yer mühimmatı olarak biliniyor.

TOGAN’ın salana entegre atış kontrol sistemi, 100Hz hızında öngörülen yörünge hesabı yapabiliyor. Bu sayede mühimmat bırakma noktası, hassas olarak hesaplanabiliyor. Ayrıca, Dijital Yer Verisi (DTED) kullanılarak sütre ve vuruş zamanı kontrolü, gerçek zamanlı olarak salan üzerinde gerçekleştirebiliyor.

Kargo 150 İHA

ASELSAN ve ALTINAY iştiraki DASAL Havacılık Teknolojileri tarafından yerli ve milli olarak öz kaynaklarla geliştirilen Türkiye’nin ilk kargo İHA’sı Kargo 150; sahip olduğu ileri teknolojileri ve öne çıkan özellikleri ile askeri ve sivil alanda çok önemli ve kritik ihtiyaçlara cevap vermek üzere tasarlandı.

Uzak bölgelerde konuşlu ve ulaşımı zor karakollarımızın çeşitli günlük gıda ve malzeme ihtiyaçları başta olmak üzere; sahadaki birliklerimizin mühimmat ve diğer ihtiyaçlarını güvenli, hızlı ve etkin bir şekilde aktarmak gibi kritik görevleri yerine getirebilecek olan Kargo 150; afet durumlarında da acil yardım malzemelerini ihtiyaç duyulan bölgelere acil yardım malzemelerini hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırabilecektir.

150 kg faydalı yük kapasitesi, 100km/sa. yatay uçuş hızı ve 40km operasyonel görev yarıçapına haiz olan Kargo 150 platformu, istenildiğinde menzilini artırabiliyor. Göreve ve bulunan coğrafyaya göre taşıdığı yükü indirmek yerine ihtiyaca binaen farklı yöntemlerle de hedef noktaya bırakabilen Kargo 150; kullanıcı kolaylığı ile ön plana çıkıyor. Uzak operasyon bölgelerine envanterde bulunan ikmal araçları ile taşınabilecek şekilde tasarlanmış olan Kargo 150; karar verilen lojistik üssünü merkez alarak aktarımlara hızlı bir şekilde başlayabiliyor. Pervaneleri arasındaki 6m’ye yakın mesafeye rağmen, tasarımı sayesinde oldukça daraltılmış bir siluet izi veriyor.

Regülasyonların hazır olmasını takiben Kargo 150, Kızılay, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, UMKE gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil alanda da alacağı görevleri bekliyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.