Kathimerini gazetesi, Fidan’ın karşısındaki kişiye güven veren bir duruş sergilediğini, gözlerindeki hafif ıslaklığın ve nazik tebessümünün insanlara güven verdiğini belirtti. Aynı zamanda Fidan’ın geçmişteki görevleri sebebiyle, görüşme yaptığı kişilere dair detaylı bilgilere sahip olabileceğine vurgu yapan gazete, bu özelliğin mevkidaşları üzerinde etkileyici bir izlenim bıraktığını ifade etti.
Kathimerini, Fidan’ı Yunan mitolojisinde yüz ifadesinden kesin bir sonuç çıkarılamayan ve öngörülemeyen “kâhin deniz tanrısı Proteus”a benzetti. Gazete, Fidan’ın “önyargılardan uzak, samimi ve güvenilir” bir devlet adamı olarak görülmekle birlikte, bazı kesimlerde “önceden kestirilemeyen” bir karaktere sahip olduğuna dair düşünceler bulunduğunu belirtti.
Fidan’ın çok kültürlü yapısına da dikkat çeken Kathimerini, ailesinin kökenleri ve yaşam deneyimleriyle Türkiye’deki farklı etnik ve kültürel yapıları aynı derecede anlayabildiğini ifade etti. To Vima ise Fidan’ın “programlı, ciddi ve inandığı şeyde ısrarcı” bir lider profili çizdiğini belirtti. Gazeteler, Fidan’ın Türk siyasetinde uzun yıllar etkili bir figür olarak kalabileceği görüşünü dile getirerek, “Hakan Fidan, Türkiye’nin siyasi hayatında köklenecek bir fidan (Yunanca fidani) olabilir” yorumunda bulundu.